ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Чудодейните свойства на кивито

Кивито, този кафяв мъхест плод, който ще ви изненада с отличните си здравословни качества. Всяко едно малко киви е заредено с големи количества полезни хранителни вещества, които спомагат на организма в борбата му с редица заболявания. Кивито е изключително полезно за понижаване на кръвното налягане и холестерола, за повишаване на вашата енергия и ще ви помогне да сте здрави. И всичко това събрано в една малка мъхеста опаковка.
киви, диети, здравословно хранене
Кивито е една от добрите естествени храни на природата, които познаваме в днешни дни. Със своето ниско съдържание на калории, с високо съдържание на енергия и отличен източник на антиоксиданти, кивито доставя на вашия организъм редица полезни вещества:

– Витамин C: Всяка порция киви съдържа почти два и половина пъти от препоръчителния дневен прием на витамин С. За повечето хора основен източник на витамин С са портокалите и лимоните, но ето че това не е вярно, тъй като се оказва, че именно кивито е сред най-богатите на витамин С плодове. Доказано е, че този тип плодове, действат стимулиращо на имунната система и се борят успешно с редица простудни заболявания, настинки и грип.

– Без мазнини: Кивито почти не съдържа мазнини, което е важен фактор при здравословното хранене и прави от кивито отлична храна в повечето диети за отслабване.

– Фибри: Две кивита съдържат повече фибри, отколкото една чаша със зърнени култури. Кивито е един вкусен начин за поддържане на здравето на сърцето, доброто храносмилане и понижаване на холестерола.

– Калий: Една порция от киви съдържа повече калий, отколкото един банан и е идеално средство за поддържане на водно-електролитния баланс.

– Антиоксидантите: Кивито е отличен източник на антиоксиданти, които са изключително важни за намаляване на риска от появата на рак, сърдечни заболявания и инсулт.

– Нисък гликемичен индекс: Със своя гликемичен индекс 52, кивито е почти без мазнини и с ниско съдържание на въглехидрати плод, който е напълно безопасен за диабетици и е неразделна част от множество здравословни диети за отслабване

– Магнезий: Две кивита осигуряват на вашия организъм 30 мг магнезий, който стимулира функцията на нервната система и мускулите.

– Лутеин: Кивито съдържа лутеин, който действа благоприятно на вашето зрение, като го предпазва от напредващите с възрастта проблеми

– Фолиева киселина: С почти 10% от препоръчителната дневна стойност на фолиева киселина, кивито е отличен начин да се защити здравето на майката и бебето по време на бременността.

– Цинк: Мъжете ще оценят съдържанието на цинк в кивито, тъй като той спомага за производството на тестостерон, докато всички останали могат да се насладят на други ползи като здрава коса, кожа, зъби и нокти.

– Витамин Е: Кивито е отличен източник и на витамин Е, който е мощен антиоксидант, спомагащ за понижаване на холестерола и усилва имунната система.

Това са само малка част от здравословните ползи, които има кивито върху вашия организъм. Затова не чакайте повече, а отскочете до най-близкия супермаркет и заредете хладилника си с този мъхест плод, наричан киви.

* посетете новия онлайн магазин за дрехи Magazin Monic

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*