ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Кухненският робот или как по-лесно да сготвим

kuhnenski robotАко и вие сте поели по пътят на готвача, или просто обичате да готвите в свободното си време и това ви прави щастливи, както и околните сигурно многократно сте се замисляли над въпроса дали случайно вече не е време да си купите кухненски робот, а ако сте го направили, дали няма такъв с повече функции?

Отговорът е ясен, винаги има робот с повече функции! Но от кои се нуждаете реално? Това е съвсем друг въпрос, на който отговорът понякога не е толкова лесен колко може би си мислите!

Какво могат да правят кухненските роботи?

Всичко и нищо! Както всеки друг уред и кухненските роботи зависят от своите собственици и това как ги използват те. Тоест ако вие имате визия за това как можете да използвате кухненският робот вие можете да прибавите дори още функции за които и създателите им не са помислили! Това е напълно възможно особено като се има предвид колко различни национални кухни и техники има.

Но все пак за какво се използват главно кухнеските роботи?

Най-често те се използват за нарязване на продукти за готвене, за приготвяне на салата. Една от най-удобните функции според мен на кухненските роботи е възможността да се настъргват зеленчуци, което ви спестява време, нерви и множество нарязани пръсти! Можете дори да си нарежете морковите на жулиени, но това се предлага по-рядко като функционалност и само в скъпите серии кухненски роботи.Освен нарязването много често се срещат и приставки за разбиване на леки смеси като яйца, пластмасови ножове за приготвяне на тесто, в някои случаи бъркалки за кремове или сладолед. В по-функционалните роботи можете да намерите освен всичко изброено дотук и Блендер, Мелница за ядки, Сокоизтисквачки, Месомелачки и други.

Какво трябва да гледаме когато си купуваме кухненски робот.

Най-важното е да знаете какво точно ще ползвате от кухненският робот! Винаги е по-добре да имате по някоя приставка отгоре, но сигурни ли сте че някога въобще ще я използвате? Защо тогава да плащате повече за ненужни приставки! Почти всяка фирма предлага своите кухненски уреди в това число и роботите в абсолютно „Стокова“ версия и във версии с повече приставки, затова не се притеснявайте да погледнете и към по-евтина версия, когато знаете че никога няма да ползвате различни приставки.

Друго нещо на което трябва да се обърне внимание е мощността, тя никога не е излишна, но по-голямата мощ означава и неминуемо по-висока цена!

Не на последно място трябва да внимаваме и с размерите и по-точно с обемите на купите. Винаги преценявайте дали имате нужда от кухненски робот с толкова големи купи, защото ако ви се налага предимно да наситнявате малки количества, това ще става значително по-трудно в голям съд! Въпреки, че много от по-известните марки като Kenwood предлагат по-малки съдове в комплекта за да не се притеснявате от количествата!

Ако искате да видите богата колекция с подобни уреди задължително прегледайте тази страница с кухненски роботи!

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*