ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Лимонова торта

Приготвяне на лимонова торта

Продукти: лимонова смес за „Дунапренен“ блат с 4 яйца, 6 супени лъжици извара, 300 г жълта захарна глазура, жълта и оран­жева кулинарна боя

Продукти за гарниране: 25 г кокосово брашно, оц­ветено в жълто, битни бонбони или топчета от бадемо­ва паста, оцветени в жълто и оранжево

Покрийте с пергаментова хартия дъното на форма с диаметър 232 милиметра. Изсипете сместа и печете в предварително затоплена, умерена фурна при 190°С в продължение на 30—35 минути. Охладете върху метал­на повърхност. Разрежете блата на две хоризонтални части и ги слепете отново с 4 супени лъжици извара, оцветена в жълто. С останалата извара покрийте стра­ните на тортата и ги поръсете с оцветеното кокосово брашно. Поставете в подходяща чиния.

Повърхността на тортата покрийте с 3/4 от захар- ната глазура. Внимателно разтърсете, за да се получи равномерно покритие. Оставете , да изсъхне.

Останалата част от глазурата оцветете с още ня­колко капки жълта и една капка оранжева кулинарна боя. Шприцовайте няколко пъти по единия диагонал и няколко пъти  по другия диагонал така, че да се по­лучат ромбоиди. След като изсъхнат, поставете по едно топче или друга фигурка във всеки един от ромбоидите.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*