ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Торта „ДЕН И НОЩ“

torta-Den-i-NoshtНеобходими родукти: 10 яйца, 10 супени лъжици захар, 10 су­пени лъжици брашно, 150 г орехови ядки, 2 супени лъ­жици какао, лимонова кора
Продукти за крема: 150 г масло, 2 жълтъка, 200 г пудра захар, 3 супени лъжици какао, 2 праха ванилия
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте с мик­сер жълтъците и половината захар до побеляване. До­бавете половината брашно, смлените орехови ядки и ка­каото.
Изпечете получената смес във форма за торта, на­мазана с мазнина и поръсена с брашно. Получената тъмна смес е нощта. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг. Сложете останалата половина от захарта, добавете брашното и настърганата лимонова кора. Из­печете в същата тортена форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Тъмният пласт полейте на места със сироп, намажете го с крем и отгоре сложете белия пласт.
Гарнирайте тортата с тъмен шоколадов крем, кой­то се приготвя* по следния начин: маслото се разбива на пяна, добавя се захарта и биенето продължава. До­бавя се какаото, жълтъците и ванилията. Гарнирайте по желание, като използвате рецептите за глазури и идеите за украса, представени по-горе в книгата.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*