ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Ефикасни съвети за почистване на тавани и мазета

Все още текстурираните тавани се виждат често в мазетата на много домове. Те се постигат чрез пръскане на мазилка върху тавана, стилът е популярен, тъй като е евтин звукоизолатор и начин за скриване на несъвършенствата.

Но каквато и да е причината за направата на подобен таван, то той трябва да се почиства поне веднъж годишно, тъй като по него лесно се улавят мръсотия и прах. Нещо повече, ако сте някой, който страда от домашни алергени, вероятно няма да помогне целият този прах буквално да виси над главата ви. Затова се заемете и почистете пространството си. Ако все пак не можете да се нагърбите сами със задачата, то е възможно да наемете фирма, за почистване на тавани и мазета , която ще се погрижи за това вместо вас.

Организация и съхранение на тавана и мазето

Организация и съхранение – първата важна стъпка в процеса. Сложете рафтове, като се уверите, че вече не съхранявате нищо на пода. Металните рафтове са най-добри за предотвратяване на влага. Тъй като мазетата могат да бъдат влажни и винаги има риск от наводнение, използвайте плътно затварящи се пластмасови контейнери, а не картонени кутии. Хвърлете всичко счупено или повредено.

Почистете от прах и паяжини

Отстранете праха и паяжините. Използвайте прахосмукачка с най-широката приставка като четка, за да премахнете внимателно праха и паяжините от повърхността на тавана. Погрижете се да се разделите с всички петна по тавана. Те могат да бъдат причинени от вода, мухъл, дим или мазнини. За тези зони ще трябва да нанесете течен почистващ разтвор. Започнете с тестване на малка площ от тавана, за да се уверите, че разтворът работи както трябва и не уврежда повърхността. За петна, причинени от дим, вода или плесен смесете една част белина с четири части вода в бутилка със спрей. Уверете се, че не навлажнявате твърде много тавана, в противен случай той може да започне да се разпада. Оставете да изсъхне за една нощ.

Не забравяйте пътя надолу към мазето. Уверете се, че има добро осветление, за да увеличите безопасността. Помислете за добавяне на неплъзгащи се протектори към стъпалата. Погрижете се за качеството на въздуха в помещението. Управлението на мухъл и плесен ще подобри миризмата на мазето. Използването на влагоабсорбатор, особено през лятото, може да помогне.

Ако времето не ви достига, за да се справите сами с това начинание, винаги можете да потърсите професионалистите на Superkartachi.com , които ще ви дадат много добри цени.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*