ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Хранителни добавки и медикаменти

На пазара вече се предлага богат асортимент от хранителни добавки и медикаменти, които подпомагат обмяната на веществата. Повечето от тях ни гарантират магическо топене на мазнините или мечтаната стройна фигура и разбира се мигновен ефект. Кои от тях биха ни помогнали и кои не?

Преди да им обърнем внимание обаче трябва да се спрете на хранителен режим, който да отговаря на вашите лични нужди.

Трябва да изясните целта, която си поставяте. Дали ще се подложите на диета с цел отслабване или ще подпомогнете организма си при спортни тренировки. Хранителните добавки са с различни предназначения и могат да бъдат от полза както при диета с цел отслабване, така и при активни спортисти целящи по – високи резултати. И в двата случея обаче е препоръчително хранителният режим и хранителните добавки да бъдат съглаувани със специалист в областта. Било то фитнес инструктор или вашият диетолог могат да ви насочат най – точно в избора и на двете. Повечето добавки от този тип са с концентрирано садържание на кофеин и екстракт от зелен чай, като другите съставки варират предвид голямото вече предлагане. Кофеинът в добавките подпомага топенето на мазнините, подържа активността, като се препоръчва на спортистите. Зеленият чай от своя страна подпомага метаболизма и разграждането на веществата.

В случаят специално тези две неща може да си набавите и по естествен начин, чрез консумацията на напитки садържащи кофеин като кафето и енергийните напитки. Зелен чай се можа да консумирате като топла или студена напитка.
Хранителните добавки при спортистите обаче са доста по – сложно изградени, често са под формата на таблетки, капки и разтворими напитки. Те представляват богата гама от вещества и хранителни заместители, които трябва да се ползват разпределени на групи за през целия ден.salata-ot-morkovi-i-zele
Друг тип хранителни добавки са така наречините продукти за отслабване. Те също са много видове и марки. Тяхната основна цел е да подтиснат апетита, да засилят обмяната на веществата и да стопят ненужните мазнини. Те също са под формата на таблетки, капки, разтворими напитки, дори дъвки и кафени напитки. Естествено и тяхната употреба трябва да е съгласувана с диетолог или медицински представител с яснота по въпроса.Неприятното при някои от тези медикаменти за отслабване е така нареченият йо-йо ефект. Процесът е наречен още и цикъл на телесно тегло. При него се забелязва повтаряща се загуба и възвръщане на тегло. Самият процес може да варира от 3-5 килограма, в най – тежките случай до 25 килограма. Наблюдава се често при спиране на прием на медикаментите. В кратък период тялото си възвръща свалените килограми. Приемането на медикаменти подобряващи метаболизма самоцелно, може да ви донесе куп неприятности. За това съветваме да се консултирате със специалист, който да отговори адекватно на вашите нужди и питания.

Статията достигна до Вас благодарение на:  blagoevgrad_eu_logo  w-seo_com_logo

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*