ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Ползите от шоколада

Знаете ли, че похапването на шоколад всеки ден може да доведе до ползи, а не само до вреди?

За радост на всички любители на полезни десерти с шоколад, вече съвсем спокойно може да си похапвате това сладко изкушение, без да имате угризения след това. Асоциацията по кардиология в САЩ е на мнение, че шоколадът и всички останали шоколадови рецепти вече не се смятат за вредни. Това е така, тъй като изследователите, работещи там са излезли със становище, че в действителност съществува връзка между всекидневната консумация на това лакомство и здравето на човешкото сърце.

Изследването се е провело между близо 1000 възрастни жени и мъже, които се намират във възраст от 18 до 69 години. Експертите са съблюдавали техния начин на хранене с различни рецепти на десерти и сурови торти с шоколад и животът им като цяло, опитвайки се да намерят връзката между него и сърцето им. Поради тази причина участниците са били подложени на специална диета, състояща се предимно в ежедневно консумиране на лесни и полезни десерти с шоколад.

Що се отнася до заключението, то със сигурност ще ви бъде изключително любопитно и интересно. Хората, които всеки ден са се хранили с различни домашни рецепти или сурови шоколадови торти, са показали доста добри нива на инсулин, много добри чернодробни ензими и много малък риск от заболявания на сърцето. Любителите на всички десерти с течен шоколад се радват на запазена младост и свежест. Те имат подобрено качество на двигателния апарат и малцина се оплакват от хронични заболявания.

В действителност се оказва, че набеденият за вреден шоколад определено е много по-полезен, отколкото всички ние сме си мислили. Затова вече със спокойствие можем да забъркваме различни рецепти за вкусни и здравословни сурови торти с черен шоколад у дома, и дори да черпим своите близки и приятели.

Важна подробност е, че участниците в това изследване са консумирали само натурален шоколад и всички рецепти с бял шоколад не са били за препоръчване в случая. Тезата на американската кардиологична асоциация се потвърждава от последвало медицинско изследване, което също заключава, че всички десерти и сурови торти с натурален шоколад трябва да присъстват във всекидневното ни хранене, откривайте, че той помага също и за познавателните функции на мозъка.

Независимо дали сурови блокчета, тирамису, брауни или трудоемки големи, но вкусни сурови торти с шоколад, той задължително трябва да стане ваш добър приятел.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*