ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Преглед на част от най-добрите съдомиялни машини

Защото миенето на съдове е удоволствие!

Малко хора обичат да мият чинии, особено ако семейството е голямо или в къщата често има гости. Със съвременните технологии обаче вече не е нужно да миете планина чинии или тигани! В тази статия ще ви разкажем за най-интересните модели съдомиялни машини, които са подходящи както за малки, така и за големи кухни. Ето най-добрите и предпочитани съдомиялни машини:

Тесни съдомиялни (ширина 45 см)

Липсата на място в кухнята не означава, че ще трябва да се откажете от съдомиялната машина. Вградените машини с ширина само 45 см не заемат много място и могат да измиват около 10 комплекта чинии наведнъж.

Electrolux ESL94201LO

Икономичният „тих“ Electrolux ESL94201LO перфектно почиства съдовете и спестява не само електричество и вода (консумацията е само 9,5 литра на цикъл), но и време: кратък цикъл отнема 30 минути. Въпреки малките си размери, машината побира 9 комплекта чинии: броят на циклите на миене след гостите и празниците автоматично се намалява. Ако машината се зарежда постепенно и мръсотията има време да изсъхне, съдовете могат да бъдат предварително изплакнати преди измиване – има специален бутон за това. Удобно е, че височината на кошниците е регулируема – можете да миете съдове с нестандартни размери. Пълната защита срещу течове допълва картината.

AEG FSM31400Z

С тази машина може да отворите вратата след измиване: чиниите ще бъдат сухи и в камерата няма да има зацапване. Модел AEG FSM31400Z е предназначен за 9 комплекта чинии, височината на горната кошница е регулируема. Програми за пране – 5, има интензивно, кратко за 30 минути и функция за предварително изплакване. Необходимо е, ако машината се зарежда постепенно през деня и много замърсители са изсъхнали преди началото на прането. За качеството на измиването отговаря сензор, който определя прозрачността на водата и регулира нивото й, така че всички съдове да се измиват. Системата за пълна защита от течове спира водата, ако открие теч.

Hotpoint-Ariston HSIC 2B27 FE

При модели с ширина 45 см възможността за поставяне на 10 комплекта съдове е рядкост, а Hotpoint-Ariston HSIC 2B27 FE е точно същият случай на оптимизирано вътрешно пространство. Височината на горната кошница е регулируема. Експресната програма трае само 40 минути. Общо има 5 режима на измиване, включително автоматичен (машината сама определя параметрите – консумация на вода, температура, време на измиване), икономичен, интензивен – за съдове с изгоряла и изсъхнала мръсотия. Този модел има пълна защита срещу течове.

Siemens iQ100 SR615X83NR

Siemens iQ100 SR615X83NR също е проектиран за 10 комплекта и е една от най-стилните миялни машини на пазара, ако дървесният дизайн на вратите отговаря на вашата кухня. Но „ние я обичаме не заради това“, а преди всичко заради нейната безшумност, ефективност.
И отлично качество на пране, което се осигурява от съвременните технологии.
Един от тях изчислява посоките на водните струи и оптимизира налягането, което ви позволява да постигнете максимален ефект от всяка капка вода, която се управлява вътре със скорост 28 литра в минута. Сензор за чиста вода и сензор за натоварване осигуряват „интелигентно“ измиване, като се вземат предвид количеството съдове и нивото на замърсяване във водата. Има 5 програми за пране (включително бързо и интензивно), възможност за половин зареждане, таймер за забавяне за 3, 6 и 9 часа, автоматично затваряне на вратата: ако ъгълът на отваряне е по-малък от 10 градуса, той ще се затвори сам. Голямо удобство – възможността не само да регулирате една от кутиите по височина, но и да го направите, когато е напълно заредена.

Bosch SilencePlus SPV25DX30R

Съдомиялна машина Bosch SilencePlus SPV25DX30R с много ниско ниво на шум (макс. 46 dB) е идеална за студия, където кухнята е свързана с хола, който има зона за спане. Тихата работа и икономичното потребление на енергия се осигуряват от ново поколение инверторни двигатели EcoSilence Drive. Консумацията на вода в този модел е само 8,5 литра на цикъл, а най-кратката мини програма отнема 29 минути. Има и нощен и икономичен режим, наполовина натоварване. За миене на съдове от стъкло и порцелан използва специална технология за защита на тези материали от повреди и потъмняване. Разполага със защита от течове, заключване, защитено от деца, регулиране на височината на горната кошница, капацитет за 9 комплекта, таймер за отлагане за 3, 6 или 9 часа.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*