ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Тортата – неустоимо сладко изкушение

снимка: Gotvim-bg.com

снимка: Gotvim-bg.com

Едва ли има човек, който да не се е чувствал зле в даден момент. По различен начин, обаче се борят хората в подобни моменти, някой предпочитат да си пуснат любима музика, други – да се срещнат с близки хора и така на татък.

Съществува едно твърдение, че когато ни е кофти настроението, парченце торта би могла да ни го подобри…
Дали това е така или не – всеки сам може да прецени, но ние смятаме, че това е факт и в повече от 80 % действа ободряващо.

Предлагаме Ви и няколко типа сладки изкушения, торти, които можете да си приготвите, или които непременно трябва да опитате в близките няколко месеца.
Започваме с френска селска торта, сладко изкушение, което приготвено с много любов, поднесено по един уникален начин е способно да направи чудеса с Вас и хората, които Ви заобикалят.
Няколко думи за този тип торта – тя е лека, свежа много вкусна. Друг плюс е, че не е от този тип торти, които се приготвят трудно, както и не се изискват специфични продукти, т.е. е много достъпна.
Идва ред и на второто сладко изкушение, което искаме да Ви препоръчаме, а именно
арабска торта, позната още като кодрит кадир или арабски сладкиш.
Този тип торта представлява най-общо крем карамел, разположен върху какаов блат. В резултат се получава изключително сочен и вкусен десерт, който през последните години набира все по-голяма популярност в България.

В обобщение – сладки изкушения, предимно торти, определено действат одобрително в лоши моменти. Това, обаче крие и редица рискове, предимно с наднорменото тегло. Трябва да бъдете внимателни, консумирайки торти, тъй като в даден момент може да се наложи да посещавате редовно фитнес залата.
По отношение на рецептите за приготвяне на тези две тори, за които споменахме по-горе, в Интернет има редица варианти, може да ги опитате всички.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*