ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Защо е полезно сусамовото брашно?

susamenoСусамовото брашно намира все по-голямо готварско приложение в различните видове кулинарни експозета. За неговата направа е нужно да се обезмасли сусамово семе, което чрез използването на специална технология да се превърне в крайния продукт, който достига до клиента. Сусамовото брашно е предпочитано от много хора, защото то е с ниско съдържание на мазнини. Диетолозите го препоръчват поради богатото си съдържание на витамини и минерали. Спортистите използват все повече този продукт, защото той е богат още на ценни растителни мазнини. Ако желаете да се храните натурално, то е нужно да заложите именно на сусамовото брашно.Високото му съдържание на протеини, го прави предпочитан избор в много рецепти по цял свят. В българската кухня също се използва сусамово брашно. Най-често ще го срещнете при приготовлението на сладки топчета или различни видове протеинови хлебчета за спортисти. Сусамовото семе има много богат аминокиселинен състав. Големият брой ненаситени мастни киселини е в полза за всички онези, които желаят да свалят ненужните килограми. В повечето програми за отслабване се използват продукти основно, с висок състав на ненасистени мастни киселини. Хората, които имат проблеми с костната плътност могат да се насочат към консумация на сусамово брашно, защото то съдържа голям процент калций, който помага за костите. Повечето съвременни лекари препоръчват храната на хора, които страдат от остеопороза.

Какво да си приготвим от сусамово брашно

  • Питки и домашни хлебчета – заменете всички видове хлябове, които се предлагат по магазините и започнете да приготвяте домашен хляб от сусамово брашно. Ще усетите значима разлика, особено ако сте активни спортисти;

  • Сладки вкусотии – една от най-добрите здравословни комбинации е приготвянето на сладки от сусамово брашно, намазани с малко мед и поръсени с орехови стърготини. Освен като енергиен бустър, тази храна ще ви предпази от консумирането на всякакви видове шоколади, вафли и други вредни сладки, с които натрупвате ненужни килограми.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*