ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Пречистете дебелото черво с този лесен и вкусен сутрешен коктейл

С премахването на отпадъчните вещества и токсините от дебелото черво ще подобрите здравето и тонуса на организма. Така ще се освободите от усещането за умора, потиснатост, главоболие, както и ще повлияете благоприятно на страдащите от наднормено тегло.
Пречистване на дебелото черво ще помогне за по-добро храносмилане и ще направи усвояването на хранителните вещества по-лесно.
Тази сутрешна напитка е идеална за тези, които страдат от запек. Детоксикацията на червата ще подобри кръвообращението и ще спомогне за увеличаване на енергийните депа. А всичко това, ще увеличи тонуса и ще подобри настроението ви. Друга полза от този коктейл е засилването на имунитета. Когато дебелото черво е чисто, усвояването на витамините и полезните хранителните вещества се извършва по-лесно.
Съществуват различни методи за изпразване на дебелото черво. Билковите чайове, които са предназначени за това, ако се използват постоянно могат, да предизвикат зависимост и синдром на т.нар лениви черва. Затова най-добре е детоксикацията на червата да става по естествен начин- със здравословна храна и продукти, които са богати на много фибри.
За да облекчите работата на дебелото черво в продължение на седмица, приготвяйте следната рецепта за тонизираща и пречистваща природна напитка.
Необходими продукти:
1 ябълка
1 супена лъжица пчелен мед
1 супена лъжица семе от чия
1 супена лъжица ленено семе
малко канела
200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте добре. Необходимо е да се получи консистентна и хомогенен напитка. Изпийте на гладно.
Този сутрешен коктейл съдържа много фибри, но и други полезни хранителни вещества. При редовна консумация ще подобрите работата на дебелото черво и ще си повишите цялостното си здравословно състояние. Но освен тази рецепта, за да подпомогнете процеса на пречистване, консумирайте храни, които ще допринесат за по-лесна детоксикация на тялото. Добавете към ежедневните си рецепти лимон, спанак, пълнозърнести храни, авокадо, много плодове и зеленчуци, зелен чай и по-големи количества вода.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*