ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Асфалтиране на улица – какви разрешения се изискват

xr:d:DAFRjx1pY_s:6,j:40553991619,t:22111015

Асфалтът е най-предпочитаната настилка за магистрали, пътища, улици и паркинги в почти всяка страна по света. Това е най-универсалният материал за настилка в света. Защо? Защото той е най-рентабилното, висококачествено и дълготрайно решение. Асфалтът е устойчив материал за изграждане на настилки и може да има много приложения. Той в крайна сметка ускорява строителството, екологичен е, а и осигурява гладко и безшумно возене.

За да изберете правилния изпълнител на асфалтиране , направете проучване на компаниите във вашия регион. Проверете онлайн отзивите за всяка една. Обадете се или изпратете имейл, за да зададете въпроси и да изчистите съмненията си. Уверете се, че планирате лична консултация с изпълнителя, тъй като това ще му даде възможност да види имота и да оцени правилно колко ще ви струва всичко. Най-важното е предварителното проучване, което ще проведете, за да сте сигурни, че фирмата, която сте избрали, е лицензирана и ще може да реализира проекта правилно.

Разрешенията, които се изискват за полагане на асфалт, са определени от Национална агенция „Пътна инфраструктура“. Всяка една фирма, която изберете, за да изпълни вашия проект, задължително ще бъде запозната с нужните разрешителни и ще бъде наясно със стъпките, които трябва да се следват, за да бъде асфалтирането напълно законно. Разбира се, ако вие изпитваме интерес, можете да прочетете доста материали по въпроса или пък можете да зададете въпросите си в местната община. Например – ако живеете в кооперация в режим на етажна собственост и желаете асфалтиране на двор , за да имате достатъчно място да паркират автомобилите си, то трябва да се съобразите с някои юридически правила. Първо, най-малкото трябва да получите съгласието на съседите си. Важно е да правите разлика между сграда, която е в режим на етажна собственост, върху собствена земя и същата, но върху общинска такава и която е с отстъпено право на строеж. Съгласие от съседите ще трябва да искате, ако ще асфалтират гараж. При всички случаи, съгласието на съседите трябва да е писмено и нотариално заверено.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*