ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Бисквити за елхата

Приготвяне на бисквити за елхата

Бисквити за елхата

За новогодишната елха подхождат много и радват детските очички бисквити с форма на животни. За тази цел нарисувайте на картон някои животни и по контурите изрежете бисквити.

Върху маса или в тава изсипете 1/2 кг брашно. Направете в средата кладенче и сложете в него 1/2 чаша захар, 2 яйца, разбити с 6 лъжици прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер, 1 лъжичка канел ,а и 2-3 счукани карамфилчета. Замесете тестото и го омесете добре. Разделете го на 3 части, всяка от които разточете на кора като за юфка. Изрежете бисквити с различни формички и ги пренесете внимателно с нож или лопатка за торта върху намазана с масло тава. Опечете ги до порозовяване в умерено силна фурна.

Сварете от 3/4 чаша вода и 1/2 чаша захар гъст сироп (капка от него, пусната в чаша студена вода, да запази формата си). Разбийте на сняг 1 белтък и при непрекъснато биене прибавете към него на тънка струя топлия сироп. С получената глазура намажете бисквитите, след като изстинат напълно. Наредете ги след това в тава да се засушат и ги приберете в кутия

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*