ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Най-добрата фреш машина е тиха и мощна

Машина за приготвяне на фрешове

Едва ли има нещо по-освежаващо в летните дни от фреш с пресни плодове. За да се получи той обаче е необходима добра автоматична машина за фреш сокове от Mixhoreca, специалисти в професионалните кухненски уреди. Нека да видим кои характеристики на една фреш машина оправдават високата ѝ цена и защо тези машини са едни от най-търсените от кафета, ресторанти и барове. Да започваме.

Автоматичната фреш машина е с капацитет

Всяка фреш машина притежава определен обем от плодове, които може да обработи. Те се измерват в килограми, а не в бройка плодове, защото може да са разнородни по вид. Професионалните фреш машини могат да обработят по няколко килограма плод за минута. На страниците на Mixhoreca ще откриете фреш машина, която събира до 8 кг. плодове, които могат да се превърнат на сок за нула време.

Това е следващата много важна характеристика на автоматичните фреш машини. Те трябва бързо да изстискват плодовете на сок, за да може да се използват адекватно зад бара и клиентите да не чакат твърде много поръчката си. На всяка фреш машина, това е добавено като характеристика – колко портокала може да обработи тя за 1 минута. Машините, създадени за среден трафик от клиенти, най-често могат да се справят с около 20 големи портокала за 60 секунди.

Докато сме на темата за капацитета трябва да отбележим и че фреш машините имат точно определено място, откъдето се пълни сока и то обикновено е ограничено на височина. Това означава, че може да се пълни сок, само в бутилки до около 15-16 см. За сравнение, една водна чаша е с тази височина.

Какво е устройството на една фреш машина?

Когато снабдявате заведението ви с фреш машина, то освен от капацитета ѝ със сигурност се интересувате и от нейното устройство, защото едва ли искате несигурен уред, който се амортизира и чупи лесно. Автоматичните машини за фрешове разполагат с мотор, който задвижва частите, които обработват плодовете. Този мотор се захранва с електричество на 230V.

Предвид факта, че частите, които пресоват плодовете се мокрят постоянно, то те задължително трябва да бъдат антикорозионни. В противен случай, ще трябва да се подменят твърде често. Най-добрите професионални уреди са изградени от неръждаема стомана и антикорозионни части, така че преди да закупите за вашия бар или ресторант фреш машина, уверете се, че тя разполага именно с такива.

Няма как да не споменем и безопасността, която винаги трябва да е на първо място. Това е и причината професионалните фреш машини да разполагат с повече от един бутон за изключване.

Как се поддържа една фреш машина?

Добрите уреди може да се разглобяват и да се поддържат ежедневно в съдомиялната. Въпреки това обаче, често производителите на фреш машини съветват, те да се мият на ръка, за да се запази цветът на фрешовете. Съвет от нас е да следвате техните препоръки и да миете уреда на 2 дни поне веднъж. Само ежедневното поддържане на професионалната фреш машина ще я запази в добро състояние и тя ще си върши работата години наред и ще осигурява на вашите клиенти здравословни и добри на външен вид фрешове. А както знаем, един добър фреш може да осигури дори увеличаване на популярността ви в социалните мрежи.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*