ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

SUSHI POINT – НАЙ-ДОБРОТО СУШИ В СОФИЯ

Имаме удоволствието да Ви представим SUSHI POINT – SOFIA – мястото, от където можете да похапнете суши, стига да се намирате в град София.

Ако сте почитател на традиционното японско ястие суши, то наистина едно от най-добрите места е именно Суши Пойнт.

Предлагаме Ви и повече подробности за сушито като храна. По традиция ястието се приготвя от варен подправен ориз, гарниран с рибни или други морски продукти.sushi

Често се среща понятието: „Сьомгата е най-добрият приятел на сушито“, понятие, в което има доза истина.

Извън Япония, сушито се приема като цяло ястие.

Сашими – това са парченцата сурова риба и често това понятие се бърка със суши, а реално нямат почти нищо общо.

Любопитно е да знаете, че съществуват стотици видове суши, но най-популярни са едва няколко. Едни от най-популярните можете да опитате на този адрес: град София, ул. акад. Борис Стефанов 12А.

Вече почти няма българин, който да не е виждал или опитвал суши. Как точно изглежда? Най-популярният външен вид е с форма на шайби, увити с пресовани сушени водорасли, които се наричат маки-зуши.

Понятието инари-зуши пък означава плънка в джоб от пържено тофу.

Чираши-зуши е купичката, на която се сервира сушито, като най-често отгоре са насипани морски продукти.

Овалните оризови топки също са Ви предизвикали любопитството, сигурни сме в това. Е, те се наричат нигири-зуши.

Произходът на тази храна датира още от далечни времена. От 7-ми век датират документи за консумация на суши в Япония.

Най-общо казано, сушито днес, през 2016 година, представлява комбинация от сурова риба (парчета) и подправен ориз с оцет.

Днес суши се предлага в по-големите ресторанти, като на много места не се предлага традиционно суши, само десетки майстори на този тип храна го приготвят по начин, който съответства на сушито в Япония.

В обобщени, ако си падате по този тип храна, непременно трябва да се отбиете през SUSHI POINT – със сигурност ще останете очаровани и ще повторите.

Кулинарна мрежа Gotvim-BG.com Ви дава уникалната възможност да научите рецепти, които никога до този момент не сте си и представяли, че съществуват! Достатъчно е да ни четете редовно на адрес www.gotvim-bg.com, а ние от своя страна ще направим ежедневието Ви далеч по-вкусно!

 

 

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*