ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Как да похапнем вкусно, спестявайки пари и печелейки здраве

gotvim-s-lubov

Всеки от модерните специалисти  – нутриционисти лесно може да ви покаже и докаже, че начинът ни и качеството на на храненето са предпоставка за добро здраве и дълъг живот. Няма да е лошо, ако прибавим и възможността да спестим някой лев, нали?

  • Избягвайте на всяка цена готовите храни, които често можете да намерите в супермаркетите. Причините са няколко и всяка от тях е повече от основателна – за тях отиват съставки, които са на път да се развалят, не можете да контролирате процеса на готвене, често се овкусяват, осоляват и омазняват безогледно. Не на последно място – цената им е „солена”, с огромен процент печалба. Ако искате да спестите пари и да се храните здравословно, избягвайте тези готови храни. Печелите време, но тъпчете себе си с ястия с неясен произход.
  • Колкото и да сте зает, научете се да готвите така , че да се вмествате в свободни 10-15 минути през седмицата. Това време е достатъчно да можете да направите някоя магия и да нахраните няколко човека с вкусно ястие. През уикенда можете да се поразпуснете, но през работните дни това ще ви е трудно.
  • Има два уреда, които помагат много на работещите хора, с малко свободно време – слоукукърът и мулти-кукърът. В първия можете да заложите всичко и след 10 часа да имате най-вкусната яхния, супа или печено. В мултикукъра има доста повече динамика, но принципът е подобен – слагате всичко, а той готви вместо вас. Тези уреди могат да ви спестят много време, ток и усилия. Цените им са по джоба на всеки, а ако имате нужда, можете да си помогнете с пари назаем online.
  • Обичайте уредите, те са направени, за да ви помагат. Ако си падате по малко по-нестандартната кухня, можете лесно да се заредите с какво ли не, което да опрости, улесни и оптимизира всеки работен процес на кухненския плот. Не бягайте от смислени малки инвестиции, те подпомагат креативността.
  • Залагайте повече на качеството, отколкото на количеството. Търсете храни и рецепти, които ще ви позволят да сте сит, без да се тъпчете.
  • Пазарувайте един път седмично, като заредите всичко на подходящи за съхранение места. Така можете да спестите много време, което бихте загубили, ако ежедневно обикаляте магазините в квартала.
  • Не купувайте повече от нуждите ви, не подценявайте много добрия навик да планирате покупките си, с калкулатор и списък в ръка. Ще се учудите, но много от ненужните неща ще отпаднат, а това ще ви облекчи бюджета.

 

Можем още доста да говорим за принципите на доброто хранене, но най-важното е да го споделяте с любими хора, тогава то е най-вкусно.

http://burzi-krediti.com/

Кулинарна мрежа Gotvim-BG.com Ви дава уникалната възможност да научите рецепти, които никога до този момент не сте си и представяли, че съществуват! Достатъчно е да ни четете редовно на адрес www.gotvim-bg.com, а ние от своя страна ще направим ежедневието Ви далеч по-вкусно!

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*