ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Рецепти за десерти с пчелен мед и пчелен прашец

Медът, както и меденият прашец, които сте опитвали от традиционни вериги магазини със сигурност се отличават от тези, които бихте закупили директно от производителя.

Причините основно се крият в това, че търговците и прекупвачите прибавят смеси, за да увеличат обема на сместа, при това с една основна цел – по-голяма печалба.

Можем да кажем смело, че трябва да забравите за прашеца, закупен от близкия супермаркет!

Екипът на Gotvim-bg.com Ви предлага  да опитате екологично чисти и натурални продукти от GHoney. Продукти, които  работят за вас и вашето тяло с пълна сила!
Местонахождението, на което се намира „Пчелин 1“ дава толкова богато разнообразие на цветя и билки, че съдържанието на бурканчето GHoney се променя ежеседмично.

Какви рецепти можете да приготвите с пчелен мед?

Плодов коктейл за подобряване на човешкия имунитет

Цитрусовите плодове могат да бъдат лекарство срещу стрес и влошено здраве. Достатъчно е внимателно да ги подберете и съчетаете с мед и джинджифил.

Получената смес, освен че е вкусна, съдържа и изключително много витамини, които биха Ви предпазили от редица болести.

Именно и поради тази причина Ви препоръчваме да опитате този микс: Избирате плод, може да бъде банан, портокал, киви, а може и да се миксират, като се нарежат и поставят  в блендер. Прибавя се мед и джинджифил.  Достатъчни са 10 секунди на средна мощност.   Сервирайте веднага и се наслаждавайте на всяка глътка.

Състав на продукти за подобен плодов коктейл:

1 чаша прясно цеден портокалов сок,

100 грама нарязан ананас,

1 банан,

Половин чаша сок от киви,

Половин чаша сок от лимон,

1 чаена лъжичка мед,

1 чаена лъжичка нарязан джинджифил.

Не знаем дали знаете, но древните народи са готвили с мед, нямало е захар и всичко е било мед. Траки, римляни, всички са приготвяли рецептите си, прибавяйки мед.

Защо Ви пишем всичко това ли? За да си дадете ясна сметка, че медът е изключително ценен в натурален вид и да търсите именно такъв, а не преработен.

Колко е лесно да експериментирате и приготвите нов тип десерти, прибавяйки лъжица пчелен мед? Нека Ви дадем друг пример.

Бурканче кисело мляко, лъжица мед, прибавяйки към тях боровинки – веднага ще получите свеж и изключително полезен десерт.

Друг вариант – да опитате с капини, малини, дори с ягоди. Можете да експериментирате, докато получите любима рецепта, след което да си консумирате само нея.

Представяме Ви и още една кулинарна рецепта, за придаване на уникален вкус към Вашият любим сладолед.

Сладолед, поръсен с мед и пчелен прашец

Ако искате да разнообразите и да прибавите допълнителен вкус към традиционният сладолед, то тогава тази рецепта е точно за Вас.

Единственото нещо, което трябва да направите, е да си изберете любим сладолед (или цедено кисело мляко), да го полеете с мен и да поръсите малко прашец.

Освен, че ще придаде друг вкус, трябва да знаете, че ще придобие здравословен характер.

Финални думи – важно е да уточним, че консумацията на мед трябва да правите по всяко време в годината, но особено да я увеличите по време на студените, зимни месеци.

Медът има редица полезни свойства и помага изключително много за предотвратяване на грип и се справя с простудата и настинката.

 

 

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*