ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Торта Маиско дърво

Приготвяне на торта Маиско дърво

Продукти: смес за блат „Виктория“ с 4 яйца, 175 г. маслена глазура в жълто, 2 супени лъжици глазура от кайсии, 500 г глазура за моделиране на фигури в жълто, 125 г лимонова захарна глазура, 1 пръчка небет-шекер, захаросани бребни цветчета или листа – вижте рецептите в сайта или в www.kulinari.eu

Покрийте с хартия и намажете с масло кръгла фор­ма с диаметър 25 сантиметра. Изсипете сместа за блат „Виктория“ във формата и печете, в предварително за­топлена, умерена фурна- при 180°С в продължение на 35—40 минути. Обърнете върху метална поставка и ох­ладете.

Разрежете блата хоризонтално на две части и ги слепете с маслената глазура. С четка нанесете глазу­рата от кайсии. Върху повърхност, поръсена с царе­вично брашно, разточете до тънко глазурата за моде­лиране така, че да се получи кръг с диаметър 33 сан­тиметра и покрийте с нея тортата.

Поставете захарната глазура в хартиен шприц за писане (от хартия, която не пропуска мазнина). Шпри­цовайте 6 линии от центъра на тортата към периферия­та така, че да се получат еднакви триъгълници. Изпи­шете по едно име във всеки от триъгълниците.

Прикрепете 6 лентички от плат към единия край на пръчката от небет-шекер. След това поставете пръч­ката в центъра на тортата, като я забодете откъм сво­бодния й край. Разпределете лентичките така, че всяка да пада над едно от имената в триъгълниците. Украсе­те със захаросани цветчета или листенца от маточина, розмарин и други годни за ядене.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*