ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Бамбукови купи Bibol

Бамбуковите купи на Bibol, перфектни за здравословен начин на хранене.

Бамбукът, все по-предпочитан в кухнята. Причините за това са много, но най-важните са:

По своите свойства бамбуковите влакна са изключителен и екологичен материал. Бамбукът е най-бързо растящото растение в света – той може да нарасне до 22 метра височина за един месец (докато някои сортове могат да достигнат до 38 метра). Отглеждането му не изисква използването на торове и пестициди, което има положителен ефект върху околната среда. Процесът на производство на бамбукови влакна не вреди на околната среда – той се извършва чрез пара и кипене. Това е много силно растени.

Бамбукът притежава изключителна здравина, надминавайки стоманата по някои свойства. Ето защо на изток бамбукът се счита за символ на вечната младост и несломима енергия и сила.

Индустриалното събиране на бамбук също не вреди на околната среда – за разлика от повечето дървета, изрязването на бамбук не унищожава самото растение и не уврежда горния слой на почвата, така че растението бързо се възстановява, без да натрупва замърсявания в стволовете.

Бамбуковите купи достигнаха България и традиционно се правят от устойчив материал. Удобни са, леки са и не са никак скъпи.

Бамбуковата тъкан не дразни и има естествени антимикробни свойства, съдържа компонента „бамбукова куна“, който предотвратява растежа на бактерии. Въз основа на експерименти беше установено, че повече от 70% от бактериите, поставени върху бамбукови влакна, са унищожени по естествен път.

Важно е да кажем, че бамбуковите купички, както и всякакъв друг тип съдове не са подходящи за микровълнова печка, миялна машина, стерилизатор или за изваряване с гореща вода.

Освен бамбукови купи, можете да закупите лъжици и вилици, отново изработени от бамбук, кани, купи, като и каквото друго се сетите.

Истината, уважаеми читатели е, че бамбукът все повече ще намира приложение в ежедневието ни, като основна причина се явява това, че е екологичен продукт.

За финал, няма как да не Ви препоръчаме да тествате бамбуковите купи Bibol, тъй като те запазват вкусът на храната и имат много полезни свойства.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*