ИЗБОР ЗА ДЕНЯ

Полезни съвети за преместване на кухня на балкона

Когато пространството недостига на помощ идват алтернативни варианти за неговото увеличаване. Най-често срещаният вариант за разширяване е преместване на кухнята на балкона. Ако и вие имате такива идеи и искате да озарите кухнята, трябва да имате предвид няколко неща, като преустройството изисква легализация, промените водят до разходи за къртачни услуги , изолация, остъкляване, довършителни работи и подобряване на пода.

Фирма за кърти чисти извозва

За по-сериозни ремонтни дейности ще ви е необходимо да наемеш фирма за кърти чисти извозва . Експертите от фирмата ще направят предварителен оглед, за да се определи най-ефикасният начин и да се конкретизират мерките за безопасност. Ще ви дадат допълнителни съвети извлечени от техния дългогодишен опит.

Кухня с лоджия

Като идея може да комбинирате кухнята с лоджия по един от следните начини: частично – преградата се използва като плот за маса, прозорците и вратите се премахват; напълно – като единична стая, стените са премахват. Ако премахнете само прозореца, тогава не са необходими документи и разрешение. Във втория случай с разрушаването на стената ще се изисква одобрение на актуализираното оформление. Ако стената се окаже носеща, тогава комбинацията от кухня и лоджия ще бъде невъзможна за преустройство.

Оригинални идеи за кухня на балкона

Като оригинална идея също можете да използвате панорамно остъкляване, което ще създадем уютна атмосфера и ще даде на кухнята максимална естествена светлина през деня. Други идеи като кухня с бар за закуска; подреждане на балкона с оборудване, поставяне на килер, печка. Тази идея трябва да бъде внимателно обмислена, като се вземе предвид максимално допустимото натоварване на балконската зона. Например тук можете да поставите печка, работна повърхност или хладилник, но това не винаги е удобно и трябва да надградите функционалността на интериорните елементи.

Ето и други идеи: кухня с кът за сядане или кабинет; зимна градина или мини-бар; детска площадка, така че детето да бъде винаги под наблюдението на майката.

Сред алтернативните опции са завесите и оригинални стелажи, които не само ще служат като преграда, но и ще имат функционална роля. След извършената работа по комбинацията, трябва да направите декора и интериорното подреждане. Доверете се на Вашето виждане и светоусещане, така че резултата да Ви носи спокойствие, щастие и комфорт.

Коментираи

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*